Ανασφάλεια

 

Το αίσθημα της ανασφάλειας συνήθως έχει καταβολές στην παιδική ηλικία, όταν ίσως το περιβάλλον δεν ήταν σταθερό, ή γινόταν υπερβολική χρήση του εκφοβισμού, ή ο ένας από τους δύο γονείς ήταν απόμακρος ή απουσίαζε πολύ από το σπίτι.

 

Η ανασφάλεια μας κάνει να συμπεριφερόμαστε “παράξενα” σε διάφορες κοινωνικές περιστάσεις, είτε με το να θυμώνουμε ανεξήγητα, είτε με το να αποσυρόμαστε και να κλεινόμαστε “στο καβούκι μας”, είτε με το να προσκολλόμαστε υπερβολικά σε άλλους ανθρώπους.

 

Αυτό που θεραπεύει την ανασφάλεια είναι μια σταθερή σχέση, μια σταθερή φιλία, όπου υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοκατανόηση. Μια τέτοια σχέση αναιρεί τις παλαιότερες εμπειρίες και μας δίνει νέα εφόδια ώστε να αντιμετωπίζουμε τις διάφορες κοινωνικές περιστάσεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

 

Αν αισθάνεσαι ότι η ανασφάλεια είναι για σένα ένα πρόβλημα το οποίο θα ήθελες να συζητήσεις, μπορείς να μας στείλεις ηλεκτρονικό μήνυμα, ώστε μαζί να κοιτάξουμε τις περιστάσεις που σε οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση και να βρούμε κάποιες λύσεις.

 

Άλλος τρόπος να επικοινωνήσουμε είναι μέσω της Νυκτερινής Γραμμής Τηλεφωνικής Συμπαράστασης Νέων, την οποία λειτουργούμε κάθε νύχτα από τις 20:00 μέχρι τις 2:00, στο 28210 45046. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Νυκτερινή Γραμμή, πάτησε εδώ.

 

 

 

 

 

   Βοήθησέ μας να βελτιωθούμε

 

  α. Πόσο χρήσιμο βρήκες αυτό το κείμενο;

 

          Καθόλου χρήσιμο    Λίγο χρήσιμο    Αρκετά χρήσιμο    Πολύ χρήσιμο

 

  β. Υπάρχει ο,τιδήποτε που θα ήθελες να προσθέσουμε σχετικά με αυτό το θέμα;